RZ-logo-white.png

Veelgestelde vragen

Is de proefles gratis?


De auto proefles is gratis als je na de proefles besluit een lespakket af te nemen. Dit wordt dan netjes met elkaar verrekend. Bij de andere rijlessen geldt er in sommige gevallen een korting.
Wat is een gezondheidsverklaring


Het is belangrijk dat u gezond genoeg bent om veilig aan het verkeer deel te nemen. Niet alleen voor uzelf maar ook voor andere weggebruikers. Het CBR beoordeelt dit met de Gezondheidsverklaring. Het invullen van deze verklaring doet u het snelst via Mijn CBR. In de Gezondheidsverklaring beantwoordt u vragen over uw gezondheid. Bijvoorbeeld over de medicijnen die u gebruikt en over ziektes waardoor u mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor u alleen met een aangepaste auto mag rijden.
Wat is een faalangst examen


Het faalangstexamen is een speciaal rijexamen (voor categorie B, personenauto), bedoeld voor een examenkandidaat die door faalangst niet goed kan presteren. Het examen is zo ingericht dat een faalangstige kandidaat beter in staat is om zijn rijvaardigheid te tonen. Lees hier meer informatie
Hoe werkt een BNOR examen


Als je 4 keer binnen 5 jaar zakt voor je rijexamen, doe je daarna een speciaal examen. De examinator heeft dan meer tijd voor jou en je krijgt meer persoonlijke begeleiding. Het speciale examen noemen we ‘nader onderzoek rijvaardigheid’. Je rijschool vraagt dit voor je aan bij het CBR. Lees hier meer over het BNOR examen
Kan ik betalen in termijnen


JA! Je kan bij ons betalen in termijnen. Bij de autorijlessen kunnen Lespakketten vanaf 20 uur in termijnen worden betaald. Bij de motorrijlessen vanaf 15 uur. Bij de motorscooter vanaf 10 uur Bekijk onze tarieven pagina voor alle tarieven
Wat is een Tussentijdse toets? TTT


Op ongeveer tweederde van de opleiding kunnen de rijschoolleerlingen een zogeheten tussentijdse toets (TTT) afleggen bij een examinator van het CBR. Het is een goede gelegenheid voor de kandidaat om alvast te wennen aan het rijexamen, vrijstellingen te verdienen en eventuele nervositeit weg te nemen.
Hoeveel rijlessen heb ik nodig?


Gemiddeld aantal benodigde uren om het rijbewijs te halen. (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Autorijbewijs 40 uur. Motorrijbewijs 20 uur. Motorscooter rijbewijs 10 uur. Bromfiets rijbewijs 3 uur. Dit verschilt natuurlijk per leerling. Je rijinstructeur kan je helpen inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt.
Hoe lang duurt een rijles?


Autorijlessen in de schakel auto duren 1,5 uur. 'N uur is ook mogelijk. Motorrijlessen duren ook 1,5 uur en voor je examen heb je 1 uur les. Motorscooterrijlessen duren 1 uur, eventueel is 1,5 uur ook mogelijk. Bromfietsles heb je 1 uur de week voor je examen en de dag van je examen heb je 2 uur les. Mocht er meer nodig zijn kan er altijd nog een extra les gepland worden in de week voor je examen.
Ik ben 16,5 jaar, mag ik beginnen met autorijlessen?


Vanaf 16,5 jaar kun je beginnen met rijlessen. Je kunt dan ook een tussentijdse toets doen. Als je 17 bent, kun je praktijkexamen auto doen. Als je vóór je 18e slaagt, moet je tot je 18e rijden met een coach naast je. In dat geval heb je naast je rijbewijs ook een Begeleiderspas nodig.
Wat is het rijschool nummer van Rijschool Zero?


4385U0 Dit nummer moet je invullen als je de Rijschool wilt machtigen om voor jou je examen aan te vragen
Heb ik examen in/op hetzelfde voertuig?


Jazeker! Het zou vervelend zijn als je gewend bent in een lesauto te rijden en tijdens je examen opeens een andere auto krijgt. Mocht er onverhoopt wat met de auto aan de hand zijn dan proberen wij altijd een zelfde type auto te verzorgen.
Halen en brengen we elkaar naar huis?


Ja. Hierdoor hoef je niet zelf naar de rijschool te komen. Let achterin de auto ook goed op want je kan vaak veel opsteken van je mede-leerling.
Kan ik ergens anders opgehaald worden dat thuis?


Ja dat kan. Als je tijdig aangeeft waar je opgehaald of gebracht wilt worden en deze locatie binnen een gepaste straal is dan is dit geen probleem.
Met welke voertuigen krijg ik les?


Wij rijden bij Rijschool Zero voornamelijk elektrisch. Voor het schakelen hebben wij zuinige voertuigen. Auto Automaat: Opel Corsa-e (elektrisch) Auto Schakelen: Opel Corsa Motor: Yamaha MT-07 Motorscooter: BMW C-Evolution Bromfiets: NIU MQI+ sport (beschikbaar vanaf mei)
Als ik meer lessen nodig heb dan mijn pakket, wat dan?


Je kan altijd meer lessen bij kopen. Dit kan zijn nog een klein pakket of losse lessen.
Als ik te veel lessen heb gekocht krijg ik dan geld retour?


Wij proberen altijd zo 'n aangepast mogelijk pakket te overleggen. Mocht hierna toch nog blijken dat je teveel lessen hebt ingekocht dan ontvang je uiteraard dit lesgeld retour.
Als ik zak voor praktijkexamen, hoe lang moet ik dan wachten om een hexamen te doen?


Je moet minstens 2 weken wachten van het CBR. Wij proberen zo snel mogelijk een examen datum voor je te vinden. Dit loopt uiteen van 1 tot 2 maanden.
Het zelfreflectie formulier?


Download hier het formulier, print hem uit en neem hem mee naar je examen of je tussentijdse toets. Na de examenrit bespreek je dit zelfreflectieformulier met je examinator.